Mehhiko sõdurid tapsid tulevahetuses viis kurjategijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuni lõpus tungisid relvastatud mehed peole Veracruzis, kus lasid maha riigiametniku venna, poja ja kolm turvameest.
Juuni lõpus tungisid relvastatud mehed peole Veracruzis, kus lasid maha riigiametniku venna, poja ja kolm turvameest. Foto: ROBERTO MENDEZ/AFP

Mehhiko põhjaosas asuvas Tamaulipase osariigis tapsid sõdurid tulevahetuses viis kurjategijat, teatasid esmaspäeval võimuesindajad.

Vahejuhtum leidis aset Valle Hermoso linnalähedasel maanteel, kus sõdurid märkasid relvastatud tsiviilisikuid ja käskisid neil peatuda.

"Mehed eirasid käsku ja hakkasid sõdurite pihta tulistama. Sõjaväelased avasid vastutule. Hiljem tehti kindlaks, et kahtlustatavad kuulusid regioonis tegutsevasse kuritegelikku jõuku," kirjeldati ametlikus teadaandes.

Tamaulipase osariigi eri osades tapeti nädalavahetuse vägivallas vähemalt 14 inimest. Ciudad Victorias lasti kodus maha 11 sama perekonna liiget. Veel üks kolmeliikmeline pere mõrvati tund aega hiljem nende kodus. Mõlemad mõrtsukatööd olid võimuesindajate hinnangul seotud narkokuritegevusega.

Tamaulipases käib juba aastaid verine võimuvõitlus Lahekartelli ja narkojõugu Los Zetas vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles