USA politseinik vallandati mustanahalise lapse ähvardamise tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavalduste käigus kuulsaks saanud pilt, kus Ieshia Evans protesteerib politseinike vastu.
Meeleavalduste käigus kuulsaks saanud pilt, kus Ieshia Evans protesteerib politseinike vastu. Foto: SCANPIX

Dallases elava LaNydra Williamsi sõnade kohaselt kommenteeris üks Kansase osariigi politseinik ähvardaval viisil tema 2014. aastal postitatud pilti, kus tema nüüdseks 5-aastane tütar poseeris oma uute jalanõudega, kirjutab Washington Post. 

Kommentaaris seisis: «Eks me näeme kui oluline tema elu on…ole ettevaatlik tema asukoha avalikustamisega. Hoia teda täna öösel enda lähedal, see võib vabalt olla viimane kord.»

Overland Parki linna politseiülem Francis Donchez Jr. tegi eelmisel reedel avalduse, kus ütles: «juurdluse tulemusena leidsime, et antud politseinik käitus ebaprofessionaalselt ja tema tööleping on lõpetatud.»

Kommentaar postitati ajal, mil pinged mustanahaliste USA elanike ja politseinike vahel on kõrged. Postitus ilmus vaid mõned tunnid pärast Dallases toimunud tulistamist, mille tagajärjel hukkus 5 politseiametnikku ja veel 9 sai vigastada.

Postitusega seoses on algatatud ka kriminaalmenetlus. Politseiülem Donchez lausus veel: «ma tahan meie kogukonnale ja kõigile teistele kinnitada, et Overland Parki elanike ja politseinike turvalisus on meie jaoks kõige olulisem. Meie töötajad peavad olema vastutavad enda tegude eest töö- ja puhkeajal. Soovin vabandada nende ees, keda antud politseiniku tegevus negatiivselt mõjutas. Selline kommentaar ei esinda mitte mingil moel Overland Parki politseid ja meie töötajaid.»

LaNydra Williams ütles kohalikule meediale, et ta ei oska enda kontole tehtud postituse põhjust arvata. Vastuolulisust lisab Fox Newsi Kansase reporteri väide, mille kohaselt olevat Williamsi Facebooki profiilipilt kujutanud musta riietatud inimest, kes hoiab nuga politseiniku kõri peal. Politsei seda väidet kinnitanud ei ole.

Williamsi sõnul sai ta eelmise neljapäeva hilisõhtul Facebookis teavituse enda jaoks võõralt inimeselt. Sellele klikkides avastas ta, et see tuli politseinikult, kes asus rohkem kui 800 kilomeetri kaugusel. Politseinik oli hiljem kommentaari kustutanud.

Politsei arvas algselt, et keegi on ametniku kontot kuritarvitanud. Hiljem selgus, et kommentaar oli postitatud teadlikult, mis viis ka ametniku vallandamiseni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles