Itaalias põrkasid kokku reisirongid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuskoht Lõuna-Itaalias.
Õnnetuskoht Lõuna-Itaalias. Foto: AP/Scanpix

Lõuna-Itaalias Puglia regioonis Bari lähedal põrkasid kokku kaks reisirongi. Kohaliku meedia andmetel hukkus õnnetuses 23 inimest ja ligi 50 inimest viidi haiglasse.

Päästetöötajad üritavad Adria linna lähistel inimesi vrakkidest vabastada. «Arvame, et on palju surnuid,» lausus telekanalile RAI kohalik tuletõrjeülem Riccardo Zingaro. Päästetute seas oli ka väike laps, kes viidi helikopteriga haiglasse.

Raudteepolitsei ülem Giancarlo Conticchio ütles telekanalile Sky TG24, et lõplik hukkunute ja kannatanute arv võib olla veelgi suurem. 

Õnnetuse põhjused ebaselged

«Kindlasti ei oleks üks kahest rongist tohtinud seal olla. Kindlasti oli mingi eksitus. Me peame selle põhjuse kindlaks tegema,» sõnas Conticchio.

Teine ametnik ütles, et hukkunute ja kannatanute lõplik arv selgub siis, kui kokkupõrke tagajärjel rusudeks muutunud vagunid suudetakse üksteisest lahti tõmmata. Selleks toodi kohale hiiglaslik kraana.

Kaks reisirongi, mõlemas neli vagunit, põrkasid kokku Andria ja Corato linna vahel, kus on ainult ühe rööpapaariga teelõik. Õnnetus juhtus kella 11.30 (Eestis kell 12.30) paiku umbes 50 kilomeetrit Apuulia pealinnast Barist loodes.

Raudteed läbib iga päev umbes 200 rongi tuhandete inimestega. Parasjagu on käimas tööd, et muuta liin kaherööpmeliseks.

Rongide operaator on Baris baseeruv erafirma Ferrotramviaria, mis peab elektrirongidega ühendust Bari ja lennujaama ning põhjapoolsemate linnade vahel.

Ferrotramviaria peadirektor Massimo Nitti ütles, et esialgu ei ole veel selge, mis valesti läks, kuid on selge, et üks rongidest ei oleks tohtinud sel raudteelõigul samal ajal teise rongiga olla.

Peaminister katkestas visiidi

Corato linnapea Massimo Mazzilli märkis, et kahjustused on nii ulatuslikud, nagu oleks lennuk alla kukkunud.

Üks politseiametnik ütles ajakirjanikele, et see on kõige kohutavam sündmuspaik, kuhu ta oma karjääri jooksul sattunud on. «Ma nägin surnud inimesi. Karjuti appi, inimesed nutsid,» kirjeldas ta.

Päästjad rajasid kohapeale välihaigla. Päästetöödesse on kaasatud umbes 200 inimest. Samal ajal on väljas tohutu palavus (40 kraadi). 

Inimesi kutsutakse verd annetama, et aidata õnnetuses viga saanuid.

Peaminister Matteo Renzi katkestas pärast õnnetust visiidi Milanosse ja naasis pealinna Roomasse. Ta lubas, et enne uurimist ei lõpetata, kui on täiesti selge, mis õnnetuse põhjustas. Samuti avaldas ta hukkunute lähedastele kaastunnet.

Välisministeerium: Eesti kodanikke hukkunute seas ei ole

Välisministeeriumi andmetel ei ole Itaalia rongiõnnetuses hukkunute seas Eesti kodanikke. «Meil ei ole andmeid, et ohvite seas oleks eestlasi,» kinnitas välisministeeriumi pressiesindaja Maria Belovas teisipäeval BNS-ile.

Eesti välisminister Marina Kaljurand avaldas seoses rongiõnnetusega Itaalia välisminister Paolo Gentilonile kaastunnet. «Oli väga kurb kuulda traagilisest õnnetusest Itaalias, kus kaotasid elu ja said viga kümned inimesed,» ütles Kaljurand. «Avaldan südamlikku ja siirast kaastunnet ohvrite peredele ja sõpradele.»

Foto: /AP
Foto: /AP
Foto: /AP
Foto: /AP
Foto: /AP
Foto: -/AFP
Foto: -/AFP
Foto: -/AFP
Foto: -/AFP

Fotod: AP/AFP/Scanpix

Traagilised rongiõnnetused Itaalias

Viimane traagiline rongiõnnetus juhtus Itaalias 2009. aasta juunis, kui rööpailt jooksis maha vedelat naftagaasi vedanud rong. Plahvatuses hukkus enam kui 30 inimest. 2005. aasta jaanuaris hukkus reisi- ja kaubarongi kokkupõrkes 17 inimest. Kolm aastat varem hukkus rööpailt maha sõitnud reisirongiõnnetuses kaheksa inimest. 42 inimest hukkus aastal 1978, kui kaks rongi kokku põrkasid ja osa vaguneid kuristikku kukkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles