Soomlased kahtlevad valitsuse võimes riigi asjadega hakkama saada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp.
Soome lipp. Foto: SCANPIX

Ligi pooled soomlastest kahtlevad valitsuse võimes riigi asjadega hakkama saada, selgus täna avaldatud küsitlustulemustest.

Usk valitsuse pädevusse on viimase aasta jooksul märkimisväärselt vähenenud. Praegu kahtleb selles kaks inimest viiest, aasta tagasi oli neid iga neljas.

Soome valitsus sai kõige parema hinnangu julgeolekupoliitika valdkonnas. Peaaegu iga teine andis valitsusele julgeoleku- ja kaitsepoliitikas hea või väga hea hinde.

Valitsuse migratsioonipoliitika sai heakskiidu 37 protsendilt vastanutest.

Kõige rohkem kritiseeriti valitsust haridusküsimustes. 56 protsenti vastanutest leidis, et valitsus ei ole selle valdkonna juhtimisega hästi hakkama saanud.

Küsitletud pidasid nõrgaks ka valitsuse võimekust tööhõive- ja majandusolukorraga toimetulemises.

Küsitlustulemuste põhjal ei usalda soomlased ka opositsiooni. Ainult 21 protsenti vastanutest usub, et opositsioon suudaks esitada valitsusele väljakutse.

Isegi opositsiooniparteide toetajad ei usu opositsiooni võimekust. Ainult 47 protsenti opositsiooni toetajatest usub selle võimesse pakkuda praegusele valitsusele alternatiivi.

Suhtumine opositsiooni ei ole viimase aasta jooksul muutunud.

Küsitluse korraldas TNS Gallup ning selles osales 1035 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles