Tirana meeleavaldustes hukkus kolm inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märul Albaania pealinnas Tiranas.
Märul Albaania pealinnas Tiranas. Foto: SCANPIX

Albaania pealinnas Tiranas sai eile valitsusvastase meeleavalduse ajal surma kolm inimest.

Meeleavaldajate ja märulipolitsei kähmlemises sai viga veel 55 inimest, vahendas AFP. Vigastatutest 25 olid politseinikud, ülejäänud tsiviilisikud.

CNNi andmetel sai vigastada kokku koguni 150 inimest.

Pärast kella 18 olukord rahunes ja rahvamass vajus laiali, võttes kuulda president Bamir Topi ja opositsioonijuhi Edi Rama vastavat üleskutset.

Eile kogunes opositsiooni üleskutse tõttu Tirana kesklinna ligi 20 000 inimest, et avaldada meelt peaministri Sali Berisha valitsuse vastu.

Valitsushoonete ette kogunenud meeleavaldajad hakkasid loopima kive, keppe ja vihmavarje, vahendas BBC. Märul suurenes ja politsei võttis lisaks pisargaasile appi veekahurid, kummikuulid ja käsigranaadid.

Albaania tervishoiuametnike kinnitusel lasti vägivallatsemise käigus maha kolm inimest. Politsei pidas kinni mitmeid meeleavaldajaid, peamiselt noori inimesi.

Opositsioon süüdistab valitsust korruptsioonis ja nõuab uusi valimisi, kuna nende hinnangul olid aastal 2009 aset leidnud parlamendivalimised ebaausad. Berisha juhitud Demokraatlik Partei võitis need napilt.

Asepeaminister Ilir Meta lahkus eelmisel nädalal valitsusest korruptsioonisüüdistuste tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles