Soome suursaadikut Rootsis kahtlustatakse seksuaalses ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome suursaadik Rootsis Jarmo Viinanen (paremal)
Soome suursaadik Rootsis Jarmo Viinanen (paremal) Foto: SCANPIX

Soome meedia teatel kahtlustatakse Soome suursaadikut Rootsis Jarmo Viinaneni saatkonna töötajate ja külaliste seksuaalses ahistamises.

Soome välisministeerium viis läbi uurimise,  et mis võis Soome saatkonnas Stockholmis aset leida.

Meedia teatel esitati suursaadikule seksuaalse ahistamise kahtlustus ning ilmnes, et Viinaneni alluvuses töötavatest inimestest on sel aastal vähemalt üks lahkunud ahistamise tõttu.

Lisaks olevat suursaadik ahistanud ka saatkonda külastanud inimesi.

Soome välisministeeriumi anonüümseks jääda soovinud ametniku sõnul on Viinaneni juhtum tõsine.

Välisministeerium ei avaldanud juhtumi kohta detaile, kuid kinnitati, et Stockholmi saatkonnas toimunut uuriti ja küsitleti mitut saatkonnaga seotud inimest.

Soome välisministeeriumi esindaja Ari Rouhe teatas, et saatkonna tööd kontrolliti, kuid saadud info on välisministeeriumi siseasi.

Rouhe lisas, et Stockholmi saatkonna kohta käiv lõppraport valmib augustis ning kui suursaadik leitakse olevat seksuaalses ahistamises süüdi, siis võidakse talle teha kas suuline või kirjalik hoiatus, üleviimine teisele tööle või äärmuslikul juhul vallandamine.

Lõpliku otsuse suursaadik Viinaneni kohta langetab välisminister Timo Soini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles