Video: Hispaania kuulsaid Pamplona härjajookse varjutab seksuaalne ahistamine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pamplona härjajooks
Pamplona härjajooks Foto: SCANPIX

Põhja-Hispaania linnas Pamplonas toimuvad järjekordsed härjajooksud, milles osalejad panevad end vihaste härgade eest ära joostes ohtu.

Kuid seda iga-aastast sündmust varjutavad sel aastal seksuaalse ahistamise ja vägistamise juhtumid, mille tõttu politsei arrateeris 15 inimest, edastab nytimes.com.

Korrakaitsjate teatel leidis möödunud nädalalõpul aset mitu seksuaalrünnakut, kaasa arvatud üks grupivägistamine. Pamplona politsei ei avaldanud kinnivõetute nimesid.

Esmapäeval toimusid Pamplonas protestid, milles mõisteti seksuaalne ahistamine hukka.

Pamplona San Fermini festivali külastab igal aastal tuhandeid hispaanlasi ja turiste. Seda festivali kirjeldas oma kuulsas 1926. aasta romaanis «Ja päike tõuseb» ameeriklasest kirjanik Ernest Hemingway.

Euroopas on sel aastal kasvanud seksuaalse ahistamise juhtumite arv. Kõige ulatuslikum oli uusaastaööl Saksamaal Kölnis, kus asüülitaotlejatest mehed ahistasid ja vägistasid kohalikke naisi. Saksamaal võeti hiljuti vastu uus karmim seadus, mis võimaldab seksuaalse ahistamise eest lihtsamalt kohtu alla anda.

Selle kuu alguses leidsid seksuaalse ahistamise ja vägistamise juhtumid aset Rootsi populaarsetel muusikafestivalidel, kus neid oli üle 30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles