Norralane mõisteti DNA-testi alusel süüdi 16 aasta taguses vägistamisjuhtumis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Neljakümnendates eluaastates norralane mõisteti DNA testi põhjal süüdi kahe tüdruku vägistamises 2000. aastal, vahendab The Local. Tüdrukud olid toona kuue ja seitsme aasta vanused.

Oslost kirdes asuvas Romerike linnas elaval mehel paluti esmaspäeva hommikul end Oslo politseile üle anda. Kuriteod, milles mees süüdi mõisteti, pandi toime Tiurleikeni koolis 2000. aasta juunikuus.

Mehe süüdistamiseks kasutatud tõendusmaterjal oli kogutud 2000. aastal. Rünnakust kuue- ja seitsmeaastase tüdruku vastu algatati toona kriminaalasi vägistamissüüdistusega. Kuid kui DNA-testid ei andnud politseiregistris vastuseid, lõpetati juurdlusega tegelemine tõendusmaterjali puudumisel.

Süüdimõistetu jäi vahele tänu Rootsi alkoholiseaduse rikkumisele 2014. aastal. Peale seda, kui Rootsi politsei oli teinud mehele DNA testi, teavitati Norra politseid 2000. aasta rünnakutes kahtlustatava DNA sobivusest.

«Edasine uurimine keskendub nüüd süüdimõistetu teiste võimalike kuritegude avastamisele. See on taolise juurdluse puhul tavaline,» sõnas Oslo politsei seksuaalkuritegude osakonna juht Kari-Janne Lid.

Süüdimõistetud meest kahtlustati ka 2006. aastal etnilisest vähemusest pärit isiku seksuaalses ahistamises, kuid uurimine on tõendite puudumisel peatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles