Obama avaldas esimese USA presidendina teadusartikli (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama avaldas esmaspäeval artikli mainekas teadusajakirjas, vahendab Fortune.

Obama on esimene USA president, kes on oma ametiajal teadusartikli avaldamiseni jõudnud. Artikkel pealkirjaga «United States Health Care Reform: Progress to Date and Next Steps» («Ameerika Ühendriikide tervishoiureform: Senised arengud ja edasised sammud») ilmus esmaspäeval mainekas teadusväljaandes Journal of the American Medical Association.

Artikkel, mis viitab 68 publikatsioonile, käsitleb Ameerika Ühendriikide tervishoiutemaatikat ning väidab uurimistulemusena, et tervisekindlustuseta ameeriklaste osakaal on drastiliselt kahanenud, mis on omakorda vähendanud meditsiiniasutuste korduvvisiite.

Samuti kasutas Obama artiklit, et soovitada föderaalvalitsusel ravimite hinda alandada.

Kuigi publikatsioon mainekas ajakirjas on kindlasti suur saavutus, leidub neidki, kes on Obama positsiooni tõttu skeptilised.

JAMA peatoimetaja Howard Bauchneri sõnul läbis artikkel kahe kuu pikkuse toimetusprotseduuri ning faktikontrolli.

«Kuigi me teadvustame, et autor on Ühendriikide president, on meil siiski tohutult kõrged standardid ning me ei langetanud neid presidendi jaoks,» sõnas Bauchner Bloombergile.

Obama on artikli ainuautor, ehkki mainib ära seitsme kabinetiliikme abi artikli kirjutamisel, uurimistöös ning toimetamisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles