Video: Taiwanil varastati sularaha automaatidest 2,2 miljonit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taiwanil peatasid vähemalt kolm panka sularahaautomaatide töö pärast seda, kui First Bank teatas 2,2 miljoni USA dollari suurusest vargusest panga sularahaautomaatidest. 

Kuna turvakaamerate abil selgitati välja, et keegi füüsiliselt automaate ei lõhkunud, siis on alust arvata, et sularahaautomaate tühjendati läbi pilvesüsteemi.

“Meetod mida häkkerid ATM'i lahtimuukimiseks kasutasid on isepärane. Nad ei kopeerinud ühtegi pangakaarti ja nad ei vajutanud automaadi nuppe, seega on meil alust arvata, et nad kasutasid pilvesüsteemi, et kontrollida sularahaautomaadi arvutisüsteemi ning panna see raha automaatselt väljastama,” ütles Taiwani Juurdlusbüroo Informatsiooni osakonna ülem Lin Cheng-hsien.

Raha varastati ainult ühe firma poolt toodetud automaatidest ning panga enda süsteemidesse sisse ei häkitud. Kuna klientide privaatsed andmed pahalaste kätte ei sattunud, siis palus Lin Cheng-hsien klientidel mitte paanitseda.

“Kuna seda ATMi saab turult osta igaüks, siis on võimalus, et vargad said endale automaadi ning nad said seda analüüsida ja otsida selle haavatavaid kohti,” lisas Lin Cheng-hsien'i kolleeg Chou Tai-wei, "see võib olla üks põhjustest, miks just sellised sularahaautomaadid varaste saagiks on langenud."

Taiwani Finantsjärelevalve ameti sõnul on saareriigis kokku 4990 taolist sularahaautomaati. Reutersi teatel pole täpsemalt teada, kui mitu sularahaautomaati on juhtunu tõttu ettevaatusabinõuna suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles