Cameroni viimane tööpäev möödub lõbusalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister David Cameron  viimast päeva ametis.
Suurbritannia peaminister David Cameron viimast päeva ametis. Foto: SCANPIX

David Cameron vastas täna viimast korda Suurbritannia peaministrina parlamendisaadikute küsimustele. Traditsiooniliselt igal kolmapäeval toimuv istung, mil alamkoja saadikud saavad peaministrile küsimusi esitada ja vastuseid saada, möödus täna lõbusas meeleolus.

Tavapäraselt on Suurbritannia alamkoja istungid tuntud üsna teravate debattide tõttu, selline formaat on teeninud kriitikat konstruktiivse arutelu vähesuse tõttu.

Tänane istung nägi tavapärasest teistsugune välja, sest kriitika ja vastandumine oli David Cameroni viimase peaministrina veedetud päeva puhul asendatud huumoriga.

«Kui mitte arvestada kohtumist Tema Majesteediga, siis on minu pärastlõunane graafik enneolematult rahulik,» ütles Cameron oma avakõnes.

Muidu harva samal meelel olevad David Cameron ja opositsiooni liider Jeremy Corbyn olid täna üksteise vastu leebed. Corbyn’il jagus Cameronile ka kiitust tema ametiaja jooksul korda saadetu eest. Tööpartei juht kiitis Cameroni kõige rohkem samasooliste abielu legaliseerimise eest.

Cameron viskas nalja ka Tööpartei uue liidri valimise üle. «Meil on juba uus juht paari nädalaga paigas, aga teie pole isegi veel reeglites kokku leppinud,» naeris Cameron. «Konservatiivid juhivad 2:0, meilt on Suurbritannia saanud juba kaks naispeaministrit, teil ei ole veel ühtegi olnud,» jätkas Cameron, viidates Margaret Thatcherile ja ametisse asuvale Theresa May’le.  

Viimastel päevadel on tekkinud ka mõned küsimused seoses peaministri korteris elava kass Larry’ga. Cameron ütles, et paraku peab kass jääma oma senisesse elukohta. «Mul on sellest väga kahju, sest ma armastan Larry’t väga,» lausus Cameron, näidates parlamendile pilti, kus ta koos Larry’ga poseerib.

Cameroni viimase sõnavõtu järel aplodeeris suurem osa alamkojast, isegi parlamendi spiiker John Bercow. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles