Stoltenberg: kõnelused Moskvaga ei olnud mõttekaaslaste kohtumine (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretät Jens Stoltenberg brüsselis kõnet pidamas
NATO peasekretät Jens Stoltenberg brüsselis kõnet pidamas Foto: AP/ Scanpix

NATO-l ja Venemaal ei õnnestunud ületada sügavaid erimeelsusi Ukraina küsimuses, ütles alliansi peasekretär Jens Stoltenberg täna pärast NATO-Vene nõukogu istungit.

«Liitlastel ja Venemaal on sügavad ja püsivad erimeelsused Ukraina osas. Tegemist ei olnud mõttekaaslaste kohtumisega,» lausus Stoltenberg Brüsselis pressikonverentsil.

Stoltenberg lisas, et NATO teavitas läbipaistvuse vaimus Venemaad olulistest otsustest, mis langetati läinud nädalal Varsssavis alliansi julgeoleku tagamiseks.

NATO liidrid otsustasid Poola pealinnas peetud tippkohtumisel saata neli pataljoni ühtekokku umbes 4000 sõduriga Poola ja Balti riikidesse, mis on olnud mures Moskva kavatsuste pärast 2014. aasta Krimmi annekteerimisest saadik.

Stoltenberg ütles samas, et Venemaa tegi ettepaneku lennuohutuse tagamise osas Läänemerel, kus on aset leidnud mitu ohtlikku lähenemist Vene ja NATO lennukite vahel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles