Vene ajakirjanik ei pea ELi sanktsioone Venemaale tõenäoliseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: SCANPIX.

Ajakirja Kommersant-Dengi peatoimetaja Sergei Jakovlevi hinnangul jäävad jutud Venemaa ametiisikutele suunatud sanktsioonidest juttudeks ning Euroopa poliitikud ja ettevõtjad jätkavad suhtlemist peaminister Vladimir Putini ja tema meeskonnaga.

Jakovlev ütles intervjuus BNSile, et Euroopa Liidu panused on selleks liiga suured, et neist moraali kaalutlustel loobuda.

«Eks varsti ole näha, kas Vene võim annab sellele ettepanekule (sanktsioonide kehtestamisest - BNS) mingi vastuse, kas sümmeetrilise või ebasümmeetrilise. Palju hakkab sõltuma sellest, kui kaugele on Euroopa Parlamendi saadikud valmis minema näitamaks Venemaa tippametnikele oma suhtumist režiimi, mis korraldas kohtuprotsessi Mihhail Hodorkovski ja Platon Lebedevi üle, ütles Jakovlev.

Tema sõnul näitavad mõned hiljutised sündmused, näiteks BP ja Rosnefti vaheline tehing, selget keelt, et Euroopa suurkapital juhindub hoopis teistest printsiipidest ning avaliku kompanii jaoks on aktsionäride arvamus tähtsam kui kellegi teise, kas või europarlamendi saadikute arvamus.

«Seepärast arvan, et jutud sanktsioonidest jäävadki juttudeks,» sedastas Jakovlev, kommenteerides europarlamendi saadiku Kristiina Ojulandi ettepanekut kehtestada Euroopa Liidus sanktsioonid Hodorkovski ja Lebedevi protsessil osalenud Vene ametiisikute suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles