USA rikkad kardavad presidendivalimiste tulemusi, mistõttu hoiavad raha sukasääres (1)

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dollarid
USA dollarid Foto: SCANPIX

USA rikkad hoiavad rekordilised summad rahana, sest kardavad, et Ühendriikide presidendivalimised võivad tuua nende pensioninvesteeringutesse kaose.

Šveitsi suurpanga UBS Ameerika divisjoni juht Bob McCann ütles telekanalile CNBC, et nende kliendid usuvad USA majandusse, aga nad kardavad investeerida, sest 8. novembril toimuvad presidendivalimiste tagajärjed võivad olla ennustamatud. Ehkki USA aktsiaturud kerkisid sel nädalal ajaloo kõrgeimale tasemele, hoiavad paljud nende kliendid kõrvale, sest kardavad kaotusi, mida nad said 2008. aastal.

UBS-i poolt küsitletud superrikkast leiab 84 protsenti, et presidendivalimiste tulemused mõjutavad oluliselt nende finantsilist olukorda, tsiteeris McCann selle kuu teisel poolel avalikustatavat uuringut.

Panga andmete kohaselt on nende eraisikutest kliendid hoidnud viimasel viiel aastal 20 protsenti oma investeeringutest rahas. Nüüd on paljud rikkad kliendid nõudnud, et vähemalt 25 protsenti nende varast hoitaks rahas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles