Inimesed püüavad Auschwitzis pokemone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Inimesed kasutavad kaardipõhist arvutimängu Pokemon GO ka Auschwitzi koonduslaagrit külastades, otsides sealselt territooriumilt pokemone, vahendab Vice News.

Peaks olema ütlematagi selge, et Auschwitz - koht, kus tapeti üle miljoni inimese - ei peaks olema paik, kus ajada oma iPhone`is virtuaalseid kolle taga. Kahjuks ei ole fakt, et Auschwitz on oluline mälestuspaik, peatanud inimesi sealsel territooriumil mängu mängimast.

Eile teatas muuseum, et on pöördunud mängu tootjate poole ning palunud eemaldada Auschwitzi mälestis GPS kaardirakendusest.

«Meie arvates näitab selliste mängude lubamine Auschwitzi memoriaalil austuse puudumist koonduslaagri ohvrite suhtes ning on täiesti kohatu,» sõnas memoriaali kõneisik Pawel Sawicki Daily Beastile. «See ei tohiks ei meie, ega ka teistes memoriaalides ja holokausti muuseumites, kasutatav olla.»

Uus nutiseadmetel jooksev mäng on viimase nädala jooksul nii populaarseks saanud, et on põhjustanud mängijate seas täieliku ratsionaalsuse kao ning ajendanud inimesi püüdma väikseid arvutimängu tegelasi mitte just kõige ideaalsemates paikades.

Lisaks holokausti muuseumile on tulnud teateid mängu mängimisest ka Arlingtoni surnuaias Washingtonis, 11. septembri memoriaali juures ning isegi Põhja-Korea piiri ääres, kus mängijatel on andmetele parem kättesaadavus, kui Lõuna-Korea sisemaal, kus Google Maps`i kaardirakendus on turvariski tõttu blokeeritud.

Mäng ilmus Saksamaal ametlikult eile ning selle väljaandmine peaks toimuma mujal Euroopas selle nädala jooksul.

Pokemon GO on virtuaalmaailma ja reaalsust ühendav mäng, kus mängijad peavad pokemonide püüdmiseks ja treenimiseks maastikul ringi liikuma, kasutades selleks Google Maps`i teenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles