Ufa kaubanduskeskuse põlengul on kolm võimalikku põhjust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskuse põleng Ufas
Kaubanduskeskuse põleng Ufas Foto: SCANPIX

Baškorostani pealinnas Ufas kaubanduskeskuse Europa põlengut uurivatel eriolukordade ministeeriumi ametnikel on õnnetuse põhjuste osas kolm versiooni.

Kahjutuli võis alguse saada elektrilühisest, hooletust ringikäimisest tulega või ohutuseeskirjade rikkumisest, vahendas Lenta.ru.

Baškorostani siseministeeriumi esindaja ütles Interfaxile, et gaasiplahvatuse ja sellest alguse saanud tulekahju põhjuseks oli tõenäoliselt ohutuseeskirjade eiramine kolmanda korruse ehitusmontaažitöödel.

Baškorostani presidendi esindaja Artjom Valejev pakkus varem välja oletuse, et õnnetuse võis põhjustada ühes restoranis plahvatanud gaasiballoon.

Eile lõõmanud tulekahjus hukkus 1993. aastal sündinud neiu ja 1976. aastal sündinud mees.

Täpsustatud andmetel sai viga 15 inimest, ütles tervishoiuminister Georgi Šebajev täna RIA Novostile. Ühe vigastatu, 27-aastase mehe seisund on väga raske.

«Tal said põletushaavu pea, kael, keha, käed ja jalad. 34 protsenti nahast on põlenud. Lisaks sai viga silm ja ka hingas ta sisse mürgist suitsu. Mees viibis haiglasse toimetamise ajal šoki seisundis,» rääkis minister.

Kahjutuli viiekorruselises kaubanduskeskuses võttis põlengu ajal enda alla 1200 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles