Cleveland: Tulirelvad on lubatud, tennisepallid ja veepüstolid aga mitte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Clevelandi ametnikud teatasid eile, et vaatamata vastuseisule relvade avaliku kandmise osas, säilitavad nad üleriigilise Vabariiklaste kokkutuleku eel protestijate õiguse kanda tulirelvasid, vahendab Wall Street Journal.

Vabariiklaste kokkutulekule eelnenud nädalal antud intervjuudes väljendasid nii Clevelandi linnapea Frank G. Jackson kui politseiülem Calvin Williams arvamust, et on kohustatud järgima osariigi seadusi isegi siis, kui nad nendega ei nõustu.

«Meie kohus on järgida seadust. Kui seadus ütleb, et relvade avalik kandmine on lubatud, siis nii ongi. See, kas ma sellega ka nõus olen, on iseasi,» ütles linnapea pressikonverentsil.

Samasugust arvamust väljendas ka linna politseiülem, vastates küsimusele, kas ta eelistaks Vabariiklaste konventsiooni eel relvade kandmine keelustada, et pooldaks seda ilmtingimata. «Kuid see on selle osariigi seadus. Politseiülemana olen ma kohustatud seda toetama,» sõnas Williams.

Vaid mõned päevad pärast viie politseiniku tapmist Dallases, teatasid mitmed rühmitused, et kavatsevad saabuda Vabariiklaste konventsiooniga samaaegselt toimuvatele protestiaktsioonidele tulirelvadega.

Grupeering Oath Keepers teatas sel nädalal, et kavatseb konventsioonile ilmuda relvastatult ning Mustade Pantrite esimees sõnas, et ka nende liikmed võivad politseivägivalla vastastele meeleavaldustele tulirelvasid tuua.

Hoolimata tulirelvade lubamisest, on Clevelandi valitsus keelustanud konventsiooni toimumiskoha ümbruses mitmete esemete kandmise - muuhulgas ei lubata kohale ilmuda veepüstolite, mängurelvade, nugade, aerosoolipurkide, köite ega tennisepallidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles