Läti politsei pidas kinni Eesti firmasid kasutanud riiulipanga pidajad

LETA/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Läti politsei majanduskuritegude talitus pidas kinni grupi välisriigi kodanikke, kes käitasid politsei andmetel Riias riiulipanka, mis enda tegevuse varjamiseks kasutas muuhulgas Eesti ettevõtteid.

Läbi riiulipanga käisid suured rahasummad, kuni mitu miljonit eurot päevas. Politsei alustas kriminaalasja ning on juhtumiga seoses kinni pidanud kolm inimest, ütles Läti politseiameti pressiesindaja Dairis Anučins LETA-le.

Lisaks kinnipeetavatele olid riiulipangaga seotud ka mitmed inimesed, kes tegid nii-öelda tehnilist tööd ehk kirjutasid valmis fiktiivsed lepingud, korraldasid rahaülekandeid, pakkusid IT-tuge ning muud.

Enda illegaalse tegevuse varjamiseks kasutasid grupeeringu liikmed Anučinsi sõnul mitmeid ettevõtteid ning nende ettevõtete pangakontosid Lätis, Eestis, Poolas, Venemaal ja teistes riikides.

Kõik kolm kinni peetud isikut on Läti politsei andmetel välisriigi kodanikud. Grupeeringu kontorit läbi otsides konfiskeeris politsei olulisi tõendeid, mis peaksid uurimist aitama, muuhulgas salvestusseadmeid, sularaha ja dokumente.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles