Venemaa korraldas Palmyra lähistel üle 50 õhurünnaku (2)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: BNS
Copy
Ajaloolise Palmyra varemed
Ajaloolise Palmyra varemed Foto: OMAR SANADIKI/Reuters

Venemaa on alates üleeilsest korraldanud üle 50 õhulöögi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu Süürias Palmyra ümbruses, teatas Vene kaitseministeerium.

«Vene õhuvägi on suurendanud oma õhurünnakute intensiivsust terroriorganisatsioonide vastu Palmyra linna lähistel,» teatas ministeerium tänases avalduses.

«Alates 12. juulist on Vene õhujõudude lennukid korraldanud üle 50 löögi Islamiriigi võitlejate vastu antud piirkonnas.»

Kuus Vene pommitajat Tupolev startisid Vene õhuväebaasist üleeile hommikul ning korraldasid õhurünnakuid Palmyrast idas, Araki ning Sukhna linnade lähistel, samuti Homsi provintsis, seisis avalduses.

Ministeeriumi andmeil hävitati rünnakutes «IS-i staap ja välilaager, kaks naftatöötluskoda ning suur hulk sõdalasi ning varustust».

Süüria valitsusväed surusid IS-i Palmyrast välja Vene õhulöökide toel selle aasta märtsis. Arak ning Sukhna on aga jätkuvalt džihadistide kontrolli all.

Neljapäeval kohtub USA välisminister John Kerry Moskvas Vene presidendi Vladimir Putiniga, kellega hakatakse arutama Süüria rahuprotsessi taaskäivitamist.

Tagasi üles