Majandusministeerium: Lätis võib töötus langeda tänavu 9,4 protsendini

LETA/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Lätis võib töötuse määr langeda sel aastal 9,4 protsendini, prognoosis majandusministeerium oma viimases makromajanduse ülevaates. 

Tööturu olukord paraneb jätkuvalt, seejuures paranemine aeglustub negatiivsete demograafiliste mõjurite tõttu, mis ei avaldu ainult tööturul, vaid ka tööjõu saadavuses.

«2016. aastal on ette näha hõive mõõdukat suurenemist – töötajate arv suureneb  0,8 protsendi või 7 100 inimese võrra mullusega võrreldes. Hõivatuse tase tõuseb pisut üle 62 protsendi,» avaldus raportist.

Enim töötajaid tuleb juurde sisenõudlusega seotud valdkondades – kaubandusteenustes ja jaekaubanduses. Töötajate arv võib 2016. aastal jõuda 903 000 inimeseni,» seisab ülevaates.

Ministeerium märkis, et ka töötus jätkab vähenemist ja jõuab 9,4 protsendini, tööotsijate hulk väheneb 2015. aastaga võrreldes pea 4000 võrra, keskmiselt 94 200-ni aasta jooksul. Aasta alguses ennustas ministeerium töötuse vähenemist 8,7 protsendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles