Lavrov ja Steinmeier arutasid Ukraina konflikti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier ja tema vene kolleeg Sergei Lavrov
Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier ja tema vene kolleeg Sergei Lavrov Foto: Alexander Shcherbak/Alexander Shcherbak/TASS

Vene välisminister Sergei Lavrov arutas eile Saksa ametivenna Frank-Walter Steinmeieriga Minski lepete elluviimist ja Ukraina konflikti lahendamist, teatas Vene välisministeerium.

«Ministrid arutasid Minski meetmetepaketi elluviimise protsessi edendamise päevakajalisi aspekte, sealhulgas vajadust sünkroniseerida sammud Ukraina sisekonflikti poliitilise lahendamise suunas julgeolekuküsimuste lahendamisega,» teatas Vene välisametkond oma veebilehel.

Venemaa nimetab Donbassis jätkuvat konflikti järjekindlalt Ukraina sisekonfliktis ning ei tunnista ennast konflikti osapooleks, ehkki Ukraina idaosas separatistide kontrollitavatel aladel on tuhandeid Vene sõdureid.

«Sõltuvalt Kiievi valmisolekust osaleda konstruktiivselt nendes sammudes, kaalutakse Normandia formaadi ministrite taseme uue kohtumise kokkukutsumist, mis nagu toonitas Lavrov, tuleb põhjalikult ette valmistada,» teatas välisministeerium.

Vestlus peeti Saksamaa algatusel, lisas välisametkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles