Brasiilia rakendab olümpiaks täiendavaid turvameetmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio de Janeiro olümpiamängud
Rio de Janeiro olümpiamängud Foto: SCANPIX

Brasiilia ajutine president korraldab valitsuse ministritega kriisikohtumise, et tagada julgeolek järgmisel kuul toimuvatel olümpiamängudel, ütlesid ametiisikud pärast terrorirünnakut Prantsusmaal Nice'is.

«Ma arvan, et peame intensiivistama turvameetmeid. Me peame suurendama kontrollpunktide ja turvakontrollide arvu,» ütles telekanalile Globo kaitseminister Raul Jungmann.

Ajutise presidendi Michel Temeri kantselei andmeil kohtub ta kell neli pärast lõunat kohaliku aja järgi oma luurejuhi ning kaitse- ja justiitsministriga, et arutada reageerimist 84 inimese elu nõudnud rünnakule Nice'is.

Rünnak, milleks kasutati 19-tonnist veokit, näitab, et igasugune tööriist, igasugune instrument võib olla terroriteo vahendiks, märkis Jungmann.

Luureteenistuse ülema Sergio Etchegoyeni sõnul on hirmud julgeoleku pärast 5. augustil algavatel Rio de Janeiro olümpiamängudel pärast rünnakuid Prantsusmaal pügala võrra tõusnud.

Ta ütles, et uued turvameetmed näevad ette täiendavaid kontrollpunkte, barrikaade ja liikluspiiranguid.

Brasiilia luureametnikud kohtusid reedel oma Prantsuse ametivendadega, et Nice'i rünnakuid arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles