Pooled itaallased sooviksid Berlusconi tagasiastumist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: SCANPIX

Prostitutsioonikahtlused on kahandanud veelgi Itaalia peaministri Silvio Berlusconi populaarsust.

Hiljuti tehtud arvamusküsitluse kohaselt on 49 protsenti itaallasi seisukohal, et Berlusconil tuleks tagasi astuda, edastab Reuters.

Opositsioon ei ole piisavalt tugev, et Berlusconile tõsiseltvõetav vastane olla. Peaministri parempoolse Il Popolo della Libertà partei toetus on tõusnud 30 protsendi lähedale, samas kui suurima opositsioonipartei toetus on stabiilselt 24 protsendi juures.

Itaalias toimuvad parlamendivalimised 2013. aastal, kuid parlamendisisese võimuvõitluse tõttu võivad valimised ka varem toimuda.

Il Popolo della Libertà toetus viiks Berlusconi valimisvõiduni ja seda temavastasest antipaatiast hoolimata.

«Küsitluse vastuolulisus näitab seda, et itaallased on segaduses. Arvamused on jagunenud kaheks, osa pooldab Berlusconit, osa mitte,» sõnas arvamusküsitluste uurija Renato Mannheimer.

Itaalia prokuratuur uurib, kas Berlusconi on raha eest seksinud 17-aastase Maroko päritolu tantsijanna Karima El Mahrougiga.  Berlusconi eitab seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles