Välisminister Kaljuranna pressiteade Türgi sündmuste kohta (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: SCANPIX

Välisminister Marina Kaljurand: vägivallal seaduslikult valitud valitsuse ja demokraatlike institutsioonide vastu ei saa olla tänapäeval kohta.

Eesti välisminister Marina Kaljurand väljendas sügavat muret toimunud riigipöördekatse pärast Türgis, mis vapustas nii Türgi ühiskonda kui kogu maailma ning on kahjuks nõudnud ka inimelusid.

«Nii rahvusvaheline üldsus, Türgi valitsus kui ka Türgi opositsioonierakonnad on riigipöördekatse hukka mõistnud. Vägivallal seaduslikult valitud valitsuse ja demokraatlike institutsioonide vastu ei saa olla kohta tänapäeva poliitilises elus. Võimu üle otsustab rahvas vabadel valimistel,» sõnas Kaljurand.

«Jälgime kiiresti muutuvat olukorda. Oleme pidevas ühenduses meie saatkonnaga Ankaras kui ka suhtleme Türgi saatkonnaga Tallinnas. Usun, et Türgi suudab põhiseadusliku korra kindlustada kiiresti ja rahumeelselt,» lisas ta. 

«Praegu on oluline tagada Türgis viibivate inimeste julgeolek ja turvalisus. Välisministeerium on tõstnud reisihoiatuse taset ja soovitab ilma tungiva vajaduseta Türgisse mitte reisida.»

«Ülehomme Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel arutatakse lisaks muudele teemadele ka terrorismiakti Nice’is ning olukorda Türgis,» sõnas Kaljurand.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles