Türgis on kinni peetud üle 6000 inimese (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Türgi on riigipöördekatsega seoses kinni pidanud üle 6000 inimese ning oodata on veel vahistamisi, ütles justiitsminister Bekir Bozdağ täna.

«Puhastusoperatsioonid jätkuvad. Oleme kinni pidanud üle 6000 inimese. Arv tõuseb üle 6000,» vahendas riiklik uudisteagentuur Anadolu Bozdaği sõnu.

Türgis algas reede õhtul sõjaväelise riigipöörde katse, mis suruti eile pärastlõunaks maha. Lisaks sõjaväelastele on Türgi võimud vahistanud ka sadu kohtunikke ja prokuröre.

Türgi valitsuse andmetel hukkus riigipöördekatse käigus 161 sõdurit ja tsiviilisikut ning üle 100 riigipööraja.

Kaheksa Kreekasse põgenenud riigipöördekatses osalemises kahtlustatavat astuvad homme kohtu ette, süüdistatuna ebaseaduslikus piiriületuses. Türgi nõuab Ateenalt kaheksa sõduri väljaandmist. Sõdurid põgenesid enda sõnul Türgist, sest kartsid oma elu pärast.

Türgi võimud süüdistavad putšikatses Ühendriikides elavat vaimulikku Fethullah Güleni ja selle poolehoidjad riigistruktuurides ning on selgelt öelnud, et ei näita üles mingit halastust riigipöörde toetajate vastu.

Nurjunud riigipöördekatse oli tõsiseim väljakutse president Recep Tayyip Erdoğani 13 aasta pikkusele võimuperioodile.

Eile õhtul kogunes vastuseks presidendi üleskutse peale tänavatele tuhandeid türklasi osalema demokraatia võidu puhul korraldatud massimeeleavaldustel.

Türgi Euroopa asjade minister Ömer Çelik kutsus inimesi tänavatele jääma, öeldes Twitteris, et demokraatia valvusüritused jätkuvad.

Telekanali NTV teatel on vahistatud 34 kindralit, kelle seas on kolmanda armee ülem Erdal Oztürk ja teise armee juhataja Adem Huduti. Täna varahommikul peeti kinni riigi lääneosa Denizli linna sõjaväegarnisoni ülem Özhan Özbakır ja veel 51 sõdurit.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles