Porošenko lubas MH17 huku süüdlased kohtu ette tuua (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko asetamas lilli MH17 ohvrite mälestuseks.
Petro Porošenko asetamas lilli MH17 ohvrite mälestuseks. Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina president Petro Porošenko avaldas täna kaastunnet 2014. aastal Ida-Ukrainas alla tulistatud Malaisia lennufirma Boeing 777 lennukis olnud ohvrite lähedastele ning lubas tragöödia teisel aastapäeval süüdlased kohtu ette tuua.

«Nagu iga ukrainlane, jagan ma siiralt nende valu, kes kaotasid lennu MH17-ga juhtunus sugulased ning jätkan võitlust selle nimel, et mitte ükski lennuki allatulistamisega seotud kurjategija ei pääseks teenitud karistusest,» sõnas Porošenko.

«Koos oma partneritega teeme kõik, mida vaja, et tagada kõigi tragöödia põhjustanute vastutusele võtmine,» ütles riigipea, lisades, et Hollandi võimud on viinud lõpule õnnetuse tehnilise juurdluse ning Hollandi prokuratuuri kriminaaljuurdlus läheneb samuti lõpule.

Malaysia Airlinesi Boeing 777 tulistati Venemaal valmistatud BUK-raketiga Ida-Ukraina konfliktipiirkonna kohal alla 2014. aasta 17. juulil. Surma sai 298 inimest, kellest 193 olid Hollandi kodanikud.

Intsidenti uurivad Austraalia, Belgia, Malaisia, Hollandi ja Ukraina spetsialistid. Hollandi prokuratuuri fookuses on rünnaku sooritanud isikute tuvastamine. Rahvusvaheline uurijate grupp esitab oma esialgsed tulemused rünnakus kasutatud relva kohta ning intsidendi täpse piirkonna kohta eeldatavalt sügisel.

Lääs ja Kiiev süüdistavad lennuki allatulistamises Ida-Ukraina separatiste, Venemaa on asetanud süü Ukrainale.

Kommentaarid (14)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles