Nice`i ründaja arutas eelnevalt sõnumis relvade hankimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Nice'is 84 inimest tapnud tuneeslane saatis vahetult enne rünnakut mobiiltelefoniga sõnumi, arutades relvade hankimist, ütles juurdlusele lähedal seisev allikas täna.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel (31) väljendas rahulolu 7.65 millimeetrise kaliibriga püstoli hankimise üle ja arutas teiste relvade hankimist, ütles allikas.

Ta lisas, et 2005. aastal Prantsusmaale elama asunud tuneeslane pildistas end veoki roolis ja jagas seejärel SMS-i teel endast tehtud pilte.

Lahouaiej-Bouhlel sõitis neljapäeva õhtul Bastille'i päeval renditud veokiga Nice'i rannapromenaadil rahva sekka. Rünnakus sai surma 84 ja vigastada üle 300 inimese. 18 inimest on endiselt kriitilises seisundis haiglas.

Rünnakuga seoses on vahistatud ja kuulatakse üle kuut inimest. Kinnipeetute seas on täna hommikul vahistatud 38-aastane albaanlane, keda kahtlustatakse Lahouaiej-Bouhlel`le rünnakus kasutatud püstoli andmises.

Tuneeslane kasutas püstolit rünnaku ajal tema teekonda blokeerida üritanud politsei pihta tulistamiseks. Korrakaitsjad leidsid püstoli koos kahe automaatrelva mulaaži ning kahjutu granaadiga rünnaku järel veokist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles