USA president mõistis politseinike ründamise hukka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama mõistis pühapäeval hukka rünnakud politseinike vastu ja rõhutas, et sellised asjad peavad lõppema.
USA president Barack Obama mõistis pühapäeval hukka rünnakud politseinike vastu ja rõhutas, et sellised asjad peavad lõppema. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP

USA president Barack Obama mõistis pühapäeval hukka rünnakud politseinike vastu ja rõhutas, et sellised asjad peavad lõppema.

Obama nimetas Louisianas aset leidnud kolme politseiniku tapmist argpükslikuks teoks.

"Viimastel nädalatel on juba kahel korral korraldatud argpükslikke ja põlastusväärseid rünnakuid politseiametnike vastu, kes panevad meie kaitsmiseks iga päev oma elu kaalule. Need rünnakud rahva teenistujate ning seaduse ja korra vastu peavad viivitamatult lõppema," manitses Obama.

"Mis iganes selle tulistamise motiiviks ka siis oli, nende vaprate politseinike surma rõhutab neid ohte, millega politseinikud igapäevaselt kokku puutuvad. Me peame endale kogu rahvana selgeks tegema, et miski ei õigusta vägivalda politseinike vastu," rääkis Obama.

Louisiana osariigis Baton Rouge'is lasti pühapäeval maha kolm ja haavati veel kolme politseinikku. Politseiülema kolonel Mike Edmonsoni andmetel oli tulistajaks Kansas Citys elanud 29-aastane mustanahaline mees. Ründaja motiivi osas puudub endiselt selgus, kuid kõige tõenäolisemalt oli tulistamine seotud rassipingetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles