Ründaja avas Kasahstani endises pealinnas tule, hukkunuid on seitse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistamine Almatõs
Tulistamine Almatõs Foto: Reuters/ScanPix

Kasahstani kunagises pealinnas Almatõs avas ründaja linnatänavatel tule, hukkunud on vähemalt seitse inimest, vahendab Interfax. Kasahstan on vahistanud teise rünnakus kahtlustatava.

Kasahstani polisei on vahistanud teise isiku, keda kahtlustatakse Almatõ surmatoovates rünnakutes.

Avalduses teatati, et teine vahistatud isik oli olnud tapja kõrval, kui too üritas piirkonna politseijaoskonda sisse murda.

Kasahstani president Nursultan Nazarbayev on peale arvatavaid islamistlikke rünnakuid Almatõs kokku kutsunud erakorralise Kesk-Aasia riikide julgeolekunõukogu.

Rünnakud endise Nõukogude Liidu suurimas linnas on järg eelmisel kuul Aktöbes toimunud islamistlikele rünnakutele.

Politsei teatel algas rünnak kohaliku aja järgi kell 11 päeval, mil ründaja üritas tungida Almatõ politseijaoskonda. Ründaja tulistas valvurit ja varastas ta relva, teatasid ametnikud avalduses.

Seejärel tulistas ründaja kahte korrakaitsjat. Politsei teatel üritas mees põgenedes ühe tsiviilelaniku autot ärandada, tappes ta selle käigus.

Siin on video, kuidas ründaja üritab ärandada ühte teist autot:

Võimud on süüdi mõistnud 27-aastase Lõuna-Kõzõlordast pärit mehe, keda kahtlustatakse ka nädalavahetusel ühe naise tapmises.

Varem on politsei teatanud, et teine rünnakus osalenu on siiani vabaduses.

Leidub teateid teistestki samaaegselt toimepandud rünnakutest, kuid info nende kohta on ebaselge.

Täiendatud 13:28

Almatõ tulistamise käigus hukkunud inimeste arv tõsteti 7-le.

Täiendatud 12:02

Tulevahetuses on hukkunud neli inimest, teatas Kasahstani siseministeerium.

Tulistaja isik on kindlaks tehtud, tema kaasosalist otsitakse.

Pealtnägijate sõnul leidis tulevahetus aset Abõlai-khaani ja Kazõbek Bi tänava kandis.

Varem teatas Almatõ politsei terroritõrjeoperatsiooni korraldamisest linnas, linnakodanikke kutsuti üles valvsusele.

«Palume kõiki püsida kodus, vältida inimhulkade kogunemise paiku. Kõikidest kahtlastest isikutest palutakse koheselt teatada korrakaitseametkondadesse ja suhtuda mõistvalt nende ja eriteenistuse tegevusse,» rõhutati teadaandes.

«Tulevahetus ei toimunud ainult Almatõ siseasjade valitsuse piirkonnas. Relvastatud isik liigub mööda linnatänavaid ja tulistab. Eeldatavasti on ta mingi sekti jünger,» ütles politseiallikas.

Eelnevalt edastasid pealtnägijad sotsiaalvõrgustikes, et Almatõ siseasjade valitsuse piirkonnas käib tulevahetus.

Päästeteenistuse telefonil 102 soovitatakse linnakodanikel seda piirkonda vältida.

Siseministeeriumi avalduse kohaselt saadeti sündmuskohale ka terrorismivastased julgeolekuväed, kes arvatava tulistaja kinni pidasid.

Täiendatud 10:46

Reutersi andmetel on Kasahstani võimud teada saanud, et kinni peetud tulistajal oli ka kaasosaline, kes põgenes. Surma on saanud mitu politseinikku. 

Täiendatud 11:00

Kasahstan tõstis rünnaku järel ohutaseme punasele, mis tähendab kõrgeimat ohtu. Võimud ohvrite arvu ei avaldanud, kuid ajakirjanduse teatel toimetati vähemalt seitse politseinikku kriitilises seisundis haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles