Äriliider: Itaalia stagneerub Berlusconi seksiskandaali tõttu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi.
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Itaalia tööandjate liidu juht seadis kahtluse alla Silvio Berlusconi võimekuse riiki juhtida seoses peaministrit tabanud süüdistustega orgiate korraldamises.

Ajal, mil Berlusconi käitumist on asunud kritiseerima ka roomakatoliku kirik ja endiselt nõuab tema tagasiastumist opositsioon, teatas Itaalia mõjukas tööandjate keskliit, et riik on sattunud poliitilisse stagnatsiooni, vahendas AFP.

Confindustria juht Emma Marcegaglia ütles eile hilisõhtul, et Berlusconi paremtsentristlik valitsus on jätnud viimase poole aasta jooksul hooletusse Itaalia majanduslikud ja ühiskondlikud probleemid, et selle asemel keskenduda poliitilistele kemplustele ja seksiskandaalide tõrjumisele.

Marcegaglia sõnul on olemas ka teistsugune Itaalia, mis erineb Berlusconi skandaalsetest hilisõhtustest orgiatest alaealiste prostituutidega. «On teine Itaalia, mis läheb vara voodi ja ärkab vara üles ja mis tõesti töötab,» ütles ta.

«Peame nägema, kas valitsus suudab ellu viia teatud reforme, vastasel juhul, kui ei ole enamust, ei ole järjekindlust ja me peame hakkama tegema teisi otsuseid. Me ei saa enam kauem oodata,» ütles Marcegaglia.

Itaalia prokuratuur kahtlustab, et Berlusconi on raha eest seksinud 17-aastase Maroko päritolu ööklubitantsijanna Karima El Mahrougi ehk Rubyga. Nii Ruby kui Berlusconi eitavad seaduse rikkumist.

Itaalias on alla 18-aastase prostituudiga seksimine kuritegu, mida võib karistada vabadusekaotusega. Sellise seaduse võttis parlament 2006. aastal vastu Berlusconi enda valitsusliidu juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles