FSB: OSCE Ukraina-missiooni tõlk vahistati Ukraina luurajana

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad.
Föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad. Foto: SCANPIX

Vene julgeolekuteenistus FSB teatas esmaspäeval, et paljastas ja pidas Venemaal kinni Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) agendi, kes töötas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Ukraina vaatlusmissiooni (SMM) tõlgina ja kogus Ukraina eriteenistuste tellimusel luureandmeid.

«FSB paljastas ja pidas kinni Ukraina julgeolekuteenistuse agendi Artem Šestakovi, kes töötas OSCE Ukraina vaatlusmissiooni tõlgina,» öeldi esmaspäeval Interfaxile FSB pressikeskusest.

Märgiti, et 2015. aasta suvel Šestakovilt saadud tunnistuse kohaselt käis ta OSCE Luganski missiooni töötajana Kiievis, kus Ukraina julgeolekuteenistuse töötaja Sergi Sliptšenko värbas ta varjunime Svagor all.

Šestakov kogus Ukraina luure ülesandel isehakanud Luganski rahvavabariigis poliitilist, sotsiaalmajanduslikku ja sõjalist teavet, edastas pressikeskus.

FSB andmetel külastas Šestakov rahvusvahelise missiooni liikmena korrapäraselt Luganski võimuasutusi ja rahvamiilitsa asupaiku ning teavitas nähtust ja kogutud andmetest interneti teel Ukraina luuret.

Šestakov sai Venemaale sisenemise keelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles