Hiinas hakatakse koolilastele kombeid õpetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina õpilased Shanghai põhikoolis.
Hiina õpilased Shanghai põhikoolis. Foto: SCANPIX

Hiina võimud on andnud korralduse, et kõik koolilapsed läbiksid etiketiõpetuse.

Hiina haridusministeeriumi kodulehele riputatud juhend nõuab, et õpetajad teeksid algkooliõpilastele selgeks, et vanemaid inimesi tuleb austada ja mis on korrektsed lauakombed, vahendas AFP.

Põhikoolis hakkavad hiina koolilapsed nüüd õppima, kuidas teiste inimestega viisakalt vestelda ja korralikult riietuda. Samuti õpetatakse neid jälgima käitumisreegleid suhtlusel telefoni, e-posti, SMSi ja muul teel.

Keskkoolis on kombeõpetuse peamine rõhk suunatud muu hulgas viisaka vestluse, sobiva riietumise ja järjekorras seismise põhialustele.

AFP kirjutas, et paljud hiinlased on kurikuulsad oma halbade kommete poolest, nagu järjekorras ettetrügimine, sülitamine ja prügi mahaviskamine. Pekingi võimude katse 2008. aasta olümpiamängude eel õpetada kodanikke kampaania korras sündsamalt käituma pole erilist tulemust toonud – säärane käitumine on endiselt levinud nii pealinnas kui mujal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles