Prokurör Nice´i ründajast: seks, narkootikumid ja vägivallavideod (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Lahouaiej Bouhleli elamisloa koopia
Mohamed Lahouaiej Bouhleli elamisloa koopia Foto: SCANPIX

Pariisi prokuröri François Molins´i sõnul ei olnud Nice´is autorünnaku korraldanud Mohamed Lahouaiej Bouhlel tõsiusklik moslem, kuna ta sõi sealiha, tarbis narkootikume ja ta seksielu oli väga kirev.

Reutersi teatel  oli 31-aastane Bouhlel ka pisisuli, kes tarbis palju alkoholi ja kes leidis elu lõpuperioodil enda jaoks äärmusislamismi.

Paljude meediaallikate andmetel otsis Bouhlel internetist seksipartneriteks nii naisi kui mehi ja tal oli palju partnereid. Prantsuse politseiallikate teatel oli Nice´i tragöödia põhjustaja pikemas seksisuhtes 74-aastase mehega, kes kinni peeti ja teda kuulatakse üle.

Tuneesia juurtega prantslane Bouhlel hakkas huvi tundma äärmusislamismi ja džihadismi vastu ning vaatas sageli Islamiriigi propagandavideoid, kaasa arvatud vangistatute peade maharaiumist.

Prokuröri sõnul leidsid uurijad mehe arvutist lisaks Islamiriigi videotele ka võikaid pilte laipadest ning ta oli otsinud andmeid USA Orlando ööklubirünnaku kohta. Seni ei ole leitud tõendeid, mis Bouhleli  otseselt Islamiriigiga seoks. 

Bouhlel emigreerus  2005. aastal Tuneesiast Msakenist Prantsusmaale, aasta hiljem sai ta elamisloa ja abiellus Tuneesia juurtega prantslannaga. Ta tundis huvi tõstmisspordi ja kulturismi vastu ning võttis salsatantsu tunde.

Bouhleli tuttavate sõnul oli ta suure egoga ja ennast täis tüüp. Üks teda tundnud naistest kirjeldas, et Bouhlel «flirtis kõigega, mis liikus».

Teisalt oli Nice`i ründajal halb maine, kuna ta oli vägivaldne ja ettearvamatu, ka peksis ta oma naist ja kolme last. Anonüümseks jääda soovinud naabri teatel läks Bouhlel 18 kuud tagasi endast välja, kui naine teatas, et tahab lahutust.

Bouhleli pereliikmete sõnul oli mehel noorelt psühholoogilisi probleeme, mille tõttu ta ravi sai. Tal diagnoositi siis depressioon, mille tõttu tõmbus endasse ja üritas end tappa.

Prantsuse politsei teatel tegeles Bouhlel pisikuritegudega nagu vargused, vara lõhkumised, ähvardamised ja kallaletungid. Märtsis määras kohus talle kuue kuu pikkuse tingimisi karistuse selle eest, et ta tungis pärast liiklusõnnetust kaasliiklejale kallale.

Selle kuu alguses loobus Bouhlel habet ajamast, teatades sõpradele, et ta teeb seda religioossetel põhjustel.

Bouhlel sõitis 14. juulil Prantsusmaa rahvuspühal Nice`is rannapromenaadil veoautoga rahva seas ligi kaks kilomeetrit ning tappis 84 ja vigastas umbes 300 inimest.

Sündmuskohal olnute sõnul oli vägivallatseja inimesi alla ajades ja hiljem neid tulistades rahulik, nagu oleks ta tegelane mõnest arvutimängust. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles