Video: Donald Trumpi naist kahtlustatakse kõneplagiaadis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Melania Trump
Donald Trump ja Melania Trump Foto: SCANPIX

Clevelandis algas eile USA vabariiklaste parteikongress, millel esines kõnega ka vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi abikaasa Melania Trump.

USA meedia ja poliitikaringkondade esindajate arvates meenutas proua Trumpi kõne väga esileedi Michelle Obama üht varasemat kõne ja on ka neid, kes peavad Trumpi kõne plagiaadiks, edastab Bloomberg.

«Juba siis, kui olin laps, sõnasid mu vanemad, et oma unistuste ja eesmärkide nimel tuleb palju tööd teha. Sõna on seadus ja sõna tuleb pidada,» lausus Melania Trump oma elust rääkides.

 Asjatundjate sõnul kasutas Michelle Obama umbes samasugust retoorikat 2008. aastal demokraatide kongressil.

«Barack ja mina jagama samu väärtusi, unistuste nimel tuleb pingutada ja kui lubadus on antud, siis tuleb sellest kinni pidada,» sõnas Obama Denveris peetud kõnes.

Michelle Obama kõnes oli veel, et oma väärtushinnangud tuleb anda edasi järgmisele põlvkonnale ja õpetada saavutama seda, millest nad unistavad.

Ka Melania Trumpi kõnes olid sellised mõtted olemas.

«Meil tuleb oma arusaamad ja õppetunnid anda edasi järgnevatele põlvkondadele. Meie lapsed peavad mõistma, et unistused täituvad kui neile keskenduda ja nende nimel töötada,» lausus Trump.

Donald Trumpi kampaaniameeskond ei kommenteerinud Melania Trumpi kõne kohta käivat kriitikat.

Enne esinemist intervjueeris Trumpi ja ta naist telekanali NBC saatejuht Matt Lauer, kellele Melania Trump sõnas, et ta põhijoontes kirjutas oma kõne ise, kasutades minimaalselt abi.

President Barack Obama meeskonda kuulunud Tommy Vietori arvates olid kahe naise kõned väga sarnased.

«Ma ei arva, et Melania tahtis plagiaati, kuid ta kõne kaaskirjutajal on nii mõndagi selgitada,» teatas Vietor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles