Video: Jerevanis puhkesid meeleavaldajate ja korrakaitsjate vahel rahutused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sputnik/Scanpix

Armeenia pealinnas Jerevanis on kogunenud tänavatele tuhanded inimesed, kes nõuavad pantvangikriisi vägivallatut lahendamist. Armeenia politsei ja meeleavaldajate vahel puhkesid rahutused.

Ligi kaks tuhat meeleavaldajat kogunes eile õhtul Jerevani Vabaduse väljakule üritades marssida relvastatud opositsioonirühmituse hõivatud politsei peakorterisse.

Sündmuspaigal viibinud Armeenia asepolitseiülem Unan Pogosjan hoiatas meeleavaldajaid olukorda rongkäiguga mitte pingestamast.

Meeleavaldus muutus vägivaldseks, kui protestijad keeldusid korrakaitsjate juhiseid järgimast ning üritasid politseikordonist läbi murda.

Sotsiaalmeedias levivad teated meeleavaldajate arreteerimisest. Allika sõnul on paljud vahi alla võetud olnud rahumeelsed, kuid nende vastu kasutatakse jõudu teistel meeleavaldustel osalemise alusel.

Vahistatute seas on keskkonnakaitsjaid, loomõiguslasi, opositsiooniliikmeid ja inimõiguslasi.

Rühm opositsioonilisi relvastatud isikuid hoiavad Jerevani politsei ja sisevägede peakorteris kolmandat päeva pantvange.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles