Rahulik ja soe ilm ajas inimsmugeldajad ja põgenikud liikvele (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia rannavalve videokaader, millel on näha põgenike päästmist Vahemerel
Itaalia rannavalve videokaader, millel on näha põgenike päästmist Vahemerel Foto: SCANPIX

Soe ja rahulik ilm on uuesti pannud põgenikud inimsmugeldajate abil Vahemerd ületama, ainuüksi eile sai Itaalia rannavalve teate 26 Itaalia poole suunduva paadi kohta.

Reutersi andmetel päästeti eile Vahemeres Liibüa ranniku lähistel umbes 3200 Põhja-Aafrikast Euroopa suunas seilanud migranti.

Päästemeeskonna teatel oli seekorda vaid üks hukknu, tavaliselt on neid kümneid, kuna kerged puitpaadid ja täispuhutavad kummipaadid on ülerahvastatud.

Itaalia rannavalve teatel osales eilses päästeoperatsioonis lisaks Itaalia rannavalvelaevadele ka Briti ja Hispaania päästelaevu.

Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) andmetel on sel aastal Vahemerel hukkunud või kadunud umbes 3000 põgenikku.

Itaalia võimude teatel on migarntide arv selle aasta alguses olnud enamvähem sama, mis möödunud aastal.  Itaaliasse on sellel aastal saabunud üle mere 79 861 asüülitaotlejat, möödunud aastal oli neid 83 119.

Türgist Kreekasse suunduvaid migrante on möödunud aastaga võrreldes märgatavalt vähem, migratsiooni põhirõhk on nüüd Põhja-Aafrikas, kust eelkõige Sahara tagustelt aladelt pärit migrandid üritavad jõuda Euroopasse. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles