Vabariiklaste parteikongress on olnud Trumpi etendus

Martin Kutti
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump.
Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump. Foto: Scanpix/AP

Esmaspäeval alanud ja täna lõppeva USA vabariiklaste parteikongressi esimesed päevad olid ettevalmistus tänaseks õhtuks, mil Donald Trump võtab ametlikult vastu vabariiklaste kandidatuuri novembris toimuvateks presidendivalimisteks.

Üleeile õhtul nimetati Trump vabariiklaste partei presidendikandidaadiks, asepresidendikandidaadiks sai USA Indiana osariigi kuberner Mike Pence. Hea tava näeb ette, et uus presidendikandidaat ei tule parteikongressi ette enne viimast päeva, mil peetakse võidukõne. Trumpiga on kõik teistmoodi – tema näitas ennast nii esmaspäeval kui ka üleeile.

Trumpi esmaspäevane ilmumine parteikongressi lavale meenutas pigem mõne poksikuulsuse sisenemist areenile, mitte presidendikandidaadi ilmumist parteikaaslaste ette. Suure suitsupilve seest ilmus välja Trump, taustaks mängimas Queeni «We Are the Champions» («Me oleme võitjad»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles