USA salateenistus uurib Trumpi nõuniku seisukohta, et Hillary Clinton tuleks maha lasta (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al Baldasaro (paremal) ja Donald Trump
Al Baldasaro (paremal) ja Donald Trump Foto: SCANPIX

USA salateenistus (United States Secret Service) uurib vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi nõuniku Al Baldasaro seisukohavõttu, et demokraatide kandidaat Hillary Clinton tuleks riigireetmise eest maha lasta.

New Hampsire`i esindav Baldasaro ründas Clintonit Bostoni raadio saates, öeldes, et Clinton on vastutav 11. septembril 2012. aastal Liibüas Benghazis toimunud USA saatkonna rünnaku eest, edastab ABC News.

«Ta (Clinton) on meie riigile häbiks, sest ta valetas neile, kes Benghazis lähedasi kaotasid. Clintoni tegevuses oli palju puudujääke, selle tõttu tuleks ta riigireetmise eest maha lasta,» teatas Baldasaro saates Jeff Kuhner Show.

USA esindajatekoja erikomisjoni lõppraportis Benghazi rünnaku kohta jõuti seisukohale, et Benghazis asuv saatkond ei olnud piisavalt turvatud, samas ei süüdistatud selles siis välisministri ametis olnud Hillary Clintonit.

Clintoni meeskond nimetas raportit poriga loopimiseks.

Benghazi rünnakus hukkus USA suursaadik Christopher Stevens ja veel kolm diplomaatilist töötajat.

USA julgeolekuteenistuse pressiesindaja Robert Hoback sõnas meediale, et Baldasaro seisukohavõttu uuritakse.

Clintoni kampaania kommunikatsioonijuhi Jen Palmieri teatel kasutab Donald Trump ja ta kaaskond aina enam ohtlikku retoorikat, mis kahjustab paljusid.

Baldasaro on Trumpi kampaaniameeskonna mittekoosseisuline nõunik, kes nõustab Trumpi sõjaveteranide asjades.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles