Melania Trumpi kõnekirjutaja tunnistas osalist plagiaati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melania Trump (vasakul) ja Michelle Obama
Melania Trump (vasakul) ja Michelle Obama Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi naise Melania Trumpi kõnekirjutaja Meredith McIver tunnistas, et kõnes oli mõtteid, mis olid pärit mujalt.

Donald Trumpi kolmas naine Melania Trump pidas kõne vabariiklaste kongressil Clevelandis, kuid teda hakati kohe süüdistama, et ta plagieeris praeguse esileedi Michelle Obama 2008. aasta demokraatide kongressil ette kantud kõne, edastab BBC.

McIver teatas pärast skandaali puhkemist, et ta oli valmis Trumpi kampaaniameeskonnast lahkuma, kuid tal ei lubatud seda teha.

«Tegemist on suure veaga ja minu enesetunne on halb, kuna tekitasin kaose,» teatas kõnekirjutaja.

McIver lisas, et ta vestles Melania Trumpiga telefoni teel isikutest, keda Trump peab endale eeskujuks ja üks oli esileedi Michelle Obama ning selle tõttu kaasas ta kõnesse Obama ütlusi.

«Meil oli telefonivestlus, milles Melania luges mulle Michelle Obama kõnest lauseid ette, kirjutasin need üles ja lisasin omapoolse ning lõpuks valmis lõplik kõne. Ma ei kuulanud proua Obama kõne üle ja see on minu viga. Minu eesmärgiks ei olnud tekitada kaost ega kedagi haavata. Vabandan nii trumpide kui Michelle Obama ees,» teatas McIver.

Trumpist sai USA vabariiklaste ametlik presidendikandidaat sel teispäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles