Mees, kelle tööks on tüdrukute vägistamine (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine Malawis
Naine Malawis Foto: Reuters / Scanpix

Malawi lõunaosa eraldatumates regioonides näeb traditsioon ette, et teismeikka jõudnud tüdrukud sunnitakse vahekorda meesprostituudiga ehk «hüääniga», vahendab BBC. 

Külavanemad ei näe tegu vägistamisena, vaid kui rituaalset puhastamist, selle tagajärg aga võib olla hoopis vastupidine – hakkavad levima haigused.

«Hüään», Eric Aniva, elab lõuna Malawis Nsanje piirkonnas. Ta on kohalike kogukondade palgal ja tema töö on noorte tüdrukute seksuaalne puhastamine. Traditsioon nõuab näiteks, et kui mees sureb, siis peab surnu abikaasa Anivaga magama enne, kui ta oma mehe matta tohib. Kui naine teeb aborti, peab ta jällegi läbima seksuaalse puhastamise.

Kõige rohkem tööd aga pakub Anivale tööd teismeliste tüdrukute puhastamine pärast nende esimest menstruatsiooni. Rituaal, mis kestab kolm päeva, tähistab tüdrukute lapsest naiseks saamist. Kui tüdrukud puhastamisest keelduvad, usutakse, et kogu tüdruku perele või külale saab osaks suuremat sorti ebaõnn või needus.

«Enamik tüdrukuid, kellega ma maganud olen, on koolitüdrukud,» räägib Aniva.

«Mõned neist on vaid 12-13-aastased, aga ma eelistan vanemaid. Kõik need tüdrukud naudivad seda, et mina nende «hüään» olen. Nad on uhked ja räägivad teistele, et see mees on tõeline mees, sest ta teab, kuidas naist rahuldada.»

Erinevalt Aniva jutust ei soovinud paljud kohalikud tüdrukud läbielatust BBC-le rääkida.

«Mul ei jäänud midagi muud üle. Ma pidin seda oma vanemate nimel tegema. Kui ma oleksin keeldunud, võinuks mu perekonnaliikmed haigeks jääda või isegi surra,» sõnab Maria, kelle sõnul on tema kõik naissoost tuttavad «hüääniga» vahekorras olnud.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles