Türgi eriolukord võib kesta vaid 45 päeva

Hanna-Hulda Reinkort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ADEM ALTAN/AFP/Scanpix

Türgi asepeaminister ütles täna, et eriolukord vandenõulaste vastu võitlemiseks võib kesta üksnes kuni 45 päeva. hoolimata algselt välja kuulutatud kolmest kuust.

«Me soovime lõpetada eriolukorra nii kiiresti kui võimalik,» vahendas eratelekanal NTV Numan Kurtulmuşi sõnu.

«Kui kõik naaseb normaalsetesse rööbastesse, me arvame, et selleks kulub mitte rohkem kui poolteist kuud. Siis ma loodan, et edasist pikendamist pole vaja.»

Türgi on kehtestanud riigi eriolukorra ning on hakanud riigipöördekatses süüdistatud isikuid vahistama ning ametist vabastama. Ankara süüdistab riigipöördekatses USA-s asuvat vaimulikku Fethullah Gülenit.

Kurtulmuşi sõnul ei astuta samme põhiõiguste ja vabaduste piiramiseks. «Eriolukorra eesmärk on riigi puhastamine (putši korraldanud) jõugust,» sõnas ta.

Viimastel päevadel on Türgi meedias avaldatud videoid ja fotosid riigipöördekatse järel vahistatud sõjaväelastest, keda on ilmselt rängalt pekstud. Ajalehe Cümhüriyet külgedel ilmunud videos võis näha näiteks aluspesu väel verise näoga mehi, kes väljaande andmetel on sõdurid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles