Pariisi eeslinnades jätkusid kolmandat ööd rahutused (1)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pontoise´i prokurör Yves Jannier.
Pontoise´i prokurör Yves Jannier. Foto: AFP/SCANPIX

Pariisi põhjapoolsetes eeslinnades puhkes kolmandat ööd järjest vägivald ajendatuna mustanahalise noormehe hukkumisest pärast politsei vahi alla võtmist.

Neljapäeva öösel puhkenud rahutuste käigus süüdati 15 autot.

Rahutused puhkesid teisipäeva õhtul pärast seda, kui ilmnes, et Adama Traore (24) suri varsti pärast vahistamist Beaumont-sur-Oise'i linnas.

Võimude sõnul selgus kohtuekspertiisist, et Traore kannatas surma hetkel tõsise nakkushaiguse käes ja tema kehal olid üksikud vägivalla tundemärgid.

Ta võeti vahi alla pärast sekkumist oma venna vahistamisse väljapressimisjuhtumi raames, ütles uurimisele lähedal seisev allikas.

Kohaliku prokuröri Yves Jannieri sõnul minestas Traore teel politseijaoskonda, otsekohe kutsuti kohale parameedikud, kel ei õnnestunud teda elustada.

Jannieri sõnul oli nakkushaigus "väga tõsine" ja see "mõjutas mitut organit".

Traore perekond lubas pöörduda mehe surma põhjuste väljaselgitamiseks sõltumatute ekspertide poole. "Nakkushaigus, mille all Adama Traore võis kannatada, ei selgita sema surma põhjuseid," ütles perekonna advokaat Karim Achoui.

Teisipäeval sai kokkupõrgetes viga viis paramilitaarpolitsei liiget, põlema süüdati üheksa autot ning kahjustati mitut avalikku hoonet. Üks inimene võeti vahi alla.

Kolmapäeval jätkusid rahutused mitmes Pariisist 30 kilomeetrit põhjas asuvas üksteise lähedal paiknevas külas. Süüdati 15 autot ja protestijad üritasid põlema panna linnapea residentsi ja eelkooli.

"Kaheksa inimest vahistati," ütles kohalik ametnik Jean-Simon Merandat.

Vägivald langeb ajale, mil Prantsuse julgeolekujõud on ülekoormatud seoses tööjõureformide vastaste meeleavalduste ohjamise, eriolukorra meetmete jõustamisega ning terroritõrjega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles