Saudi Araabias anti välja Pokémon Go´d puudutav fatwa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokémon Go
Pokémon Go Foto: SCANPIX

Islamiriigis Saudi Araabia vaimulike sõnul ei tohiks moslemid mängida uut menumängu Pokémon Go´d, kuna see läheb islamiga vastuollu.

Juhtiv vaimulik Saleh al-Fozan andis välja fatwa ehk islamiseadusel põhineva otsuse kõigi suhtes, kes pokemone otsivad, edastab BBC.

Vaimuliku teatel on uues mängus «keelatud pilte» ja selle mängu mängimisega rikutakse hasartmängu keelureeglit.

6. juulil välja lastud Pokémon Go ei ole ametlikult Lähis-Ida riikidesse jõudnud, kuid seda  mängitakse seal juba agaralt.

Pokémon Go puhul on tegemist virtuaalsuse-reaalsuse seguga, milles mängijad saavad GPSi abil otsida reaalses keskkonnas virtuaaltegelasi.

Saleh al-Fozan koos kaasvaimulikega andis fatwa välja ka 2001. aastal, see käsitles Pokémoni kaardimängu sümboleid ja logosid.

«Kuusnurkset tähte seostatakse judaismiga, see on Iisraeli märk ja sümbol, olles samas ka vabamüürlaste üks esimesi sümboleid. Selles mängus on palju viiteid ristile, mis on kristluse sümbol,» teatati fatwas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles