Armeenia president: politseijaoskonna hõivajad andku alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protesteerija Jerevani politseijaoskonna lähedal. Armeenia pantvangikriis on kestnud juba 5 päeva.
Protesteerija Jerevani politseijaoskonna lähedal. Armeenia pantvangikriis on kestnud juba 5 päeva. Foto: Hrant Khachatryan/AP

Armeenia president Serž Sargsjan kutsus politseijaoskonna ja pantvangid hõivanud relvastatud rühmitust vaoshoitusele ja alla andma.

«Pantvangid tuleb vabastada. Relvarühm peab relvad maha panema. Asi lahendatakse rangelt Armeenia põhiseadust ja teisi seadusi järgides. Kõik isikliku kättemaksu katsed tõkestatakse seaduse jõuga,» ütles Sargsjan jõuametkondade juhtide nõupidamisel.

Presidendi pressiteenistuse teatel märkis Sargsjan, et olukorra rahumeelseks lahendamiseks tuleb rakendada kõiki võimalikke jõupingutusi.

Ta juhtis tähelepanu, et kõiki eeldatavaid õigusrikkumisi tuleb uurida erapooletult ja kõigekülgselt, samuti süüdlaste karistamise möödapääsmatust.

«Need päevad on meie riigile olnud rasked ja vastutusrikkad. Põhjusi ma praegu ei käsitle. Selleks ei ole aeg. Ütlen vaid, et peame sellest õppima,» sõnas president.

Pühapäeva hommikul hõivas rühm relvastatud isikuid Jerevanis Erebuni linnajaos asuva politsei ja sisevägede peakorteri, nõudes opositsioonirühmituse Asutav Parlament koordineerija Žirair Sefiljani vabastamist. Sefiljan viibib vangis tulirelva omamise pärast.

Rünnakus politseijaoskonnale hukkus üks ja sai viga neli inimest. Relvastatud rühm hoiab pantvangis teiste seas Armeenia asepolitseiülemat kindralmajor Vardan Egiaznarjani ja Jerevani asepolitseiülemat polkovnik Valeri Ossipjani.

Ründajad on nõudnud Armeenia presidendi Serž Sargsjani tagasiastumist ning kinnipeetud opositsiooniliidri Žirair Sefiljani vabastamist vanglast.

Esmaspäeval kogunes Jerevani tänavatele 1500 valitsusvastast meeleavaldajat, kes nõudsid kriisile rahumeelset lahendust.

Sefiljan ning tema kuus toetajat vahistati juunis. Võimude sõnul kavandasid nad rünnakuid valitsusasutuste ja telekommunikatsioonirajatiste vastu.

Sefiljan vahistati süüdistatuna «vägivaldses riigipöördes» veel 2006. aastal ning 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles