Leedu politsei leidis 3,5 miljoni euro eest valerahatoorikuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Toomas Huik

Leedu politsei hoidis ära 3,5 miljoni võltseuro jõudmise Leedu ja teiste riikide turule.

Peeti kinni kuus kahtlusalust, kõik nad on Leedu kodanikud ja mõni varasemast politseile tuttav. Kolm võeti vahi alla ja kõigile on esitatud kahtlustus.

Kuriteo korraldaja võeti kolmeks kuuks vahi alla, ta ei ole vahi all esimest korda ning on tabatud varemalt samasugustelt kuritegudelt, ütles reedel Leedu kriminaalpolitsei ajutine ülem Andžejus Roginskis.

Salaoperatsioon leidis aset 13. juulil. Leedu politsei paljastas kaks trükikoda, kus trükiti võltseurosid. Ühes valmisid madalakvaliteedilised rahatähed, teises aga valmistati neid lasermenetlusega.

Mitmes linnas korraldati kinnipidamised ja läbiotsimised samal ajal, ütles Roginskis. Ta rääkis, et appi kutsuti ka Europoli töötajad ning uurimine algatati 2015, kui pärast euro tarvituselevõttu märgati uut tüüpi võltsinguid. Roginskise sõnul tegi muret võltsingute hulk, sest need levisid Euroopa Liidu (EL) riikides üsna rohkearvuliselt ja jõudsid kokku 15 EL riiki.

Politseiamet edastas, et Leedu kriminaalpolitsei korraldas selle valarahategijatevastase operatsiooni koostöös peaprokuratuuri, Europoli, Kaunase ja Vilniuse politsei, kriminaaluuringute keskuse ning asjatundjatega.

Operatsiooni käigus leiti ja võeti ära hulk võltseurode trükkimiseks mõeldud seadmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles