Politseinikud lasksid Lätis maha ametivenna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti politseinik Riia kesklinnas.
Läti politseinik Riia kesklinnas. Foto: SCANPIX

Läti lõunaosas lasti täna hommikul pärast kasiinos toimunud relvastatud röövi maha politseinik ning viga sai veel mitu inimest. Kurjategijatest kõik peale ühe olid tegevteenistuses politseinikud.

Politsei teatas LETA-le, et täna kella üheksa paiku üritasid viis meest Jekabpilsi linnas röövida kasiinot Fenikss. Kuna turvamehel õnnestus vajutada häirenuppu, saabusid politseinikud ja turvapatrull kiiresti sündmuskohale.

Viis meest üritasid seejärel põgeneda ja tulistasid neid autoga jälitama asunud politseinike suunas mitu lasku. Tapeti üks politseinik ja veel kaks sai viga. Neist üks sai väga tõsiseid vigastusi.

Politseil õnnestus hiljem kinni pidada kõik viis meest, neist kolm sai tulevahetuse käigus viga.

Vahistatutest neli on politseinikud, kinnitas ajakirjanikele siseminister Linda Murniece. Kaks neist kuuluvad politsei eriüksusesse Alfa ning ülejäänud kaks töötavad politseis Tukumsi linnas. Kuigi viimased kõrvaldati seoses ühe kriminaalasjaga töölt, ennistati nad pärast ametiühingu sekkumist ametisse.

Siseministri sõnul on see esimene kord 20 aasta jooksul, kui Lätis mõni politseinik oma kolleegi on tulistanud.

Kuna kurjategijate seas on kaks eriüksuse Alfa liiget, on Murniece otsustanud ajutiselt ametist kõrvaldada Riia regiooni politseiülema Ints Kuzise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles