Jerevanis vabastati viimased pantvangid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sputnik/Scanpix

Eelmisel pühapäeval Jerevani politsei peakorterisse tunginud ja seal kuus päeva pantvange hoidnud jõuk vabastas täna neli viimast pantvangi, teatasid Armeenia ametnikud.

Rühm vangistatud opositsioonijuhi Žirair Sefiljani relvastatud toetajaid tapsid hoonesse tungides ühe politseiniku, võtsid mitu korrakaitsjat pantvangi ja haarasid endale relvalasti.

Pantvangivõtjatega kõnelusi vahendanud kõrge sõjaväelane Vitali Balasanjan ütles, et pantvangivõtjad vabastasid täna hommikul eeltingimusteta kaks politseinikku ning hiljem veel kaks ülejäänut.

Läbirääkimistest on vähe teada, ent Balasanjani sõnul nõustusid pantvangivõtjad viimased pantvangid vabastama juhul, kui neil lubatakse meediale pöördumine teha.

Ründajad on nõudnud president Serž Sargsjani tagasiastumist ja Sefiljani vabastamist.

Kuus päeva kestnud vastasseis on toonud Jerevanis kaasa valitsusvastased meeleavaldused, mille käigus on aset leidnud kokkupõrkeid politseiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles