Ukraina presidendi lennuk tegi hädamaandumise

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Juštšenko pärast õppelendu Su-27-ga.
Ukraina president Viktor Juštšenko pärast õppelendu Su-27-ga. Foto: Reuters / Scanpix

Pealinnast Kiievist riigi lääneosas asuvasse Lvivi teel olnud Ukraina presidendi Viktor Juštšenko lennuk Tu-134 pöördus tagasi Kiievisse ning tegi eduka hädamaandumise.


«Presidendi lennuk tegi tehniliste probleemide tõttu 20 minutit pärast õhkutõusmist hädamaandumise Borispoli lennujaamas,» ütles presidendikantselei esindaja Irina Vannikova, kelle kinnitusel keegi intsidendis vigastada ei saanud, vahendas AFP.

UNIANi andmetel jätkas president Juštšenko oma reisi Il-62-ga, millega pidi täna Moskvasse töövisiidile sõitma peaminister Julia Tõmošenko ja teda saatev delegatsioon.

«Valitsusdelegatsioonilt võeti lennuk, et nurjata läbirääkimised,» ütles Tõmošenko esindaja Marina Soroka Interfaxile ja lisas, et Tõmošenko pidi kohtuma Venemaa peaministri Vladimir Putiniga, et leppida kokku uues gaasilepingus.

Tõmošenkole tuli olukord üllatusena, kuid tema sõnul ebaõnnestusid kõik katsed presidendiga ühendust võtta. Siiski õnnestus ka Tõmošenko väikese eralennukiga reisi Moskvasse jätkata.

Siiski ei mahtunud lennukisse kaks delegatsiooni liiget: kütuse- ja energeetikaminister Juri Prodan ja tööstusminister Vododõmõr Novitski, kes olid sunnitud järgmist väljalendu ootama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles