Foto: tuhanded inimesed marsivad Sandersi toetuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded inimesed kogunesid, et marssida Sandersi toetuseks
Tuhanded inimesed kogunesid, et marssida Sandersi toetuseks Foto: SCANPIX

USA demokraatide kongressi protestijõud kogunesid Philadelphiasse viiva silla New Jersey poolele ning plaanivad silla sulgemist.

Enamik aktiviste, kes plaanib üle Ben Franklini silla marssida, on demokraatide presidendikandidaadi valimistel Hillary Clintonile alla jäänud Bernie Sandersi poolehoidjad.

Protesti korraldaja Gary Frazieri sõnul on aktsiooni eesmärk saavutada Sandersi nimetamine presidendikandidaadiks. Kui seda ei juhtu, võidakse algatada Sandersi toetajate lahkumine erakonnast, lisas Frazier.

Sanders ise on avaldanud toetust Clintonile. Ka täna ärgitas Sanders oma toetajaid hääletama presidendivalimistel Clintoni poolt.

«Me peame seljatama (USA vabariiklaste presidendikandidaadi) Donald Trumpi. Me peame valima Hillary Clintonit ja Tim Kaine'i,» lausus Vermonti senaator Sanders tunde enne Philadelphias algavat demokraatide parteikongressi algust. Esmaspäeva õhtul esineb Sanders ka demokraatide kongressi täiskogu ees.

Paljud Sandersi toetajad suhtuvad Clintonisse umbusuga ega soovi tema poolt hääletada.

«Trump on jõhkard ja demagoog,» lisas Sanders. «Trump on teinud silmakirjalikust vagatsemisest ja vihkamisest oma kampaania nurgakivi. Ta on solvanud mehhiklasi ja Ladina-Ameeriklasi kogu oma kampaania vältel. Ta on solvanud islamiusulisi ja afroameeriklasi.»

«See pole mitte ainult minu arvamus. Seda usuvad ka mitmed konservatiivsed vabariiklased. Trump on oht meie riigi tulevikule ja ta tuleb seljatada. Kavatsen teha kõik, et ta saaks seljatatud,» ütles Sanders.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles