Venezuela valitsus süüdistab opositsiooni pettuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela opositsiooniliidrid Henry Ramos Allup ja Jesus Torrealba saabumas teisipäeval pressikonverentsile.
Venezuela opositsiooniliidrid Henry Ramos Allup ja Jesus Torrealba saabumas teisipäeval pressikonverentsile. Foto: JUAN BARRETO/AFP

Venezuela valitsus taotles teisipäeval keskvalimiskomisjonilt opositsioonikoalitsioonile tegevuskeeldu seoses väidetava pettusega allkirjade kogumisel, mis on vajalikud president Nicolas Maduro tagandamiseks.

"Me oleme esitanud taotluse Demokraatliku Ühtsuse Ümarlaua (MUD) registreerimise tühistamiseks, sest nad on seotud kõige hullema häältepettusega riigi ajaloos," ütles Maduro lähedane abi Jorge Rodriguez.

Opositsioon on tegelenud allkirjade korjamisega apellatsioonile, milles nõutakse rahvahääletuse korraldamist Maduro tagandamiseks. Valitsus süüdistab opositsiooni, et selles on tuhandeid nimesid väärkasutatud.

Maduro toetajad on juba varem üritanud allkirjade kogumist nurjata mitmete kohtuasjadega.

Allkirjad olid koos juba ammu, kuid keskvalimiskomisjon tühistas neist pea pooled ja nõudis nende sõrmejälgedega kinnitamist. Sõrmejälgede andmise järjekorrad venisid mõnel pool mitmete kvartalite pikkuseks. Opositsioon on süüdistanud valimiskomisjoni katses referendumit saboteerida.

Opositsioon püüab viia tagasikutsumisprotsessi lõpule enne 10. jaanuari, mis tooks kaasa uued valimised. Pärast seda tähendaks edukas tagasikutsumisreferendum lihtsalt võimu üleminekut Maduro valitud asepresidendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles